Team Croatia je tim robotičara sastavljen od najboljih članova tima Zvane Roboticz, Srednje škole Zvane Črnje Rovinj koji je osnovan 2019. godine i najboljih pojedinaca iz robotičke ekipe Robonada, osnovane 2022. godine. Ove godine smo uspješno prošli nacionalne kvalifikacije i osigurali svoje mjesto na dugoočekivanom svjetskom robotičkom natjecanju FIRST Global Challenge 2023 koji se održava u Singapuru. Naš tim čine šest talentiranih pojedinaca: Iva Sošić, Marija Šimunović, Maša Šverko, Stefano Poropat, Leon Matejčić i Adrian Legović, koji su motivirani svojom strašću prema robotici i inovacijama.

S bogatom poviješću iznimnih postignuća, Team Croatia već je ostavio trag na međunarodnoj razini. U prethodnoj ediciji FIRST Global Challenge 2021, ponosno smo predstavljali Hrvatsku i surađivali s Team Australia te na kraju osigurali hvalevrijedno treće mjesto u kategoriji Health. Ovo postignuće svjedoči o izvanrednim sposobnostima našeg tima u rješavanju problema, tehničkim vještinama i predanosti poboljšanju globalne zdravstvene skrbi primjenom robotike i automatizacije.

Tijekom našeg puta, imali smo sreću imati vodstvo i stručnost naših mentora, koji su pružili neprocjenjivu podršku i potaknuli naš rast kao ambicioznih robotičara. Njihovo mentorstvo bilo je ključno u oblikovanju vizije našeg tima, poticanju suradnje i razvijanju strasti prema znanosti i tehnologiji.

Kao Team Croatia, uzbuđeni smo donijeti naše znanje, kreativnost i odlučnost na FIRST Global Challenge 2023 u Singapuru. Prilikom natjecanja s najsjajnijim mladim umovima iz cijelog svijeta, spremni smo pokazati naša inovativna rješenja, timski rad i prilagodljivost. Cilj nam je istražiti granice robotike, promovirati međukulturnu razmjenu i inspirirati sljedeću generaciju ambicioznih inženjera i znanstvenika.

Odlučni smo ostvariti trajni utjecaj ne samo unutar naše lokalne zajednice, već i na globalnoj razini. Težimo utjeloviti vrijednosti FIRST Globala, potičući suradnju, raznolikost i težnju prema izvrsnosti. Kroz naše sudjelovanje na ovom prestižnom natjecanju, želimo doprinijeti napretku robotike, poboljšati živote kroz tehnologiju i inspirirati druge da prihvate neograničene mogućnosti koje leže u području robotike i  automatizacije.