Radionice LEGO robotike

U Tehnološkom Centru Poreč trenutno održavamo radionice za dvije grupe polaznika “Robotika za najmlađe” i “Robotike radionice FIRST LEGO League Challenge”. Naše radionice LEGO robotike pružaju djeci priliku da stvore i programiraju vlastite LEGO robote. Polaznici uče o timskom radu, inženjeringu, osnovnim konceptima programiranja i rješavanju izazova – sve kroz zabavne i edukativne aktivnosti. Najmlađi polaznici imaju radionice robotike jednom tjedno, a stariji polaznici se pod imenom Robonada pripremaju za odlazak na natjecanje FIRST LEGO League Challenge dva puta tjedno.

Edukacija u području znanosti, tehnologije, inženjeringa, umjetnosti i matematike (STEAM) važna je za poticanje razvoja djece i mladih u suvremenom društvu. Radionice LEGO robotike nude odličan način da djeca steknu praktično iskustvo u programiranju, inženjeringu i timskom radu. Kroz rad s robotičkim kompletima i komponentama polaznile se potiče na suradnju, razvoj komunikacijskih vještina, tehničkog razmišljanja, kreativnosti i motoričkih vještina, što je izuzetno važno za razvoj budućih stručnjaka u ovim područjima.

Ovakvi programi ne samo da doprinose razvoju STEAM vještina, već i potiču rast djece i mladih kao timskih igrača, inovatora i kreativnih mislilaca.

Natjecanje FIRST LEGO League Challenge

FIRST LEGO LEAGUE nije obično natjecanje, već proslava dječje marljivosti, znanja, mašte i suradnje. Pokrenuto je 1998. godine, a dosad se provodilo u više od 100 država i okupilo preko 40 000 ekipa s više od 340 000 djece. Jednom kada se uključe u FIRST LEGO Ligu, djeci (a i odraslima) nije dosta istraživanja, testiranja, učenja, igranja s robotima i razgovora o projektima.

Osim robotike kao multidisciplinarne vještine, ovo natjecanje razvija i mnogo drugih vještina. Sudionici će se dokazivati u istraživanju, prezentiranju, dokumentiranju, timskoj suradnji te uzornom ponašanju pred drugim timovima i sucima koji će ih pratiti za vrijeme natjecanja. I dok će robot odigrati važnu i atraktivnu ulogu, pobijedit će samo kompletne i uravnotežene ekipe.

Nakon što steknu vještine, 10 članova naše ekipe imat će priliku sudjelovati na prestižnom natjecanju u robotici. Ovo je prilika da djeca pokažu svoje talente i strast prema tehnologiji.

Informacije o sudjelovanju!

Prijave za naše radionice su trenutno zatvorene, ali slobodno nas kontaktirajte ukoliko ste zainteresirani! Ne propustite priliku za razvoj vještina vaše djece i sudjelovanje u natjecanju koje će ih inspirirati.

Za više informacija kontaktirajte nas putem ovog obrasca za iskaz interesa ili na e-mail pozitron@centar-pozitron.hr.

Neka vaša djeca kroče u svijet robotike i inovacija s nama! ?